21 Nisan 2008 Pazartesi

Puzzle'larım


Bugün de kendi ellerimle yaptığım puzzle'larımı paylaşayım istedim.İlkini yıllar önce bekarken yapmıştım ve annemin salonunu süslemişti uzun bir süre.Educa marka bir puzzle idi yanlış hatırlamıyorsam,çünkü kutusunu atmışım maalesef.Ama kendi deneyimlerimden rahatlıkla söyleyebilirim ki en iyi marka da Educa,içinde kendi yapıştırıcısı da mevcut oluyor.
Evlenip de evimi süsleme derdine düşünce,bir de koltuklarım turuncu olunca hemen kaptım geldim puzzle'ı ve astım kendi evimin salonuna.Kızlardan birinin elbisesi de turuncu olunca çok da uyumlu oldu odaya.Resimde pek belli olmasa da renkleri çok canlı ve her gören bir tablo sanıyor,ben de çok seviyorum.



Diğer kedili puzzle ise Tuğra'nın odası için yapar asarım düşüncesiyle alınmıştı.Çünkü odasının mobilyalarında deniz fenerleri,yelkenliler,balıklar vs var.Ben de bu balıkçı kedicikler odayla uyumlu olur diye düşünmüştüm.Fakat yapıp da bitirdiğimde gördüm ki kocaman bir puzzle olmuş.Üstüne bir de çerçeveletince daha da büyüdü ve odada asacak uygun yer bulamadık.Biz de tam Tuğra'nın odasından bakınca görebileceği gibi bir yere koridora astık.Çok da cici oldu yeri.Odasında oynarken kedilerini görebiliyor.Zaten bu kedilerin sayesinde ''kedi'' demeyi de öğrendi oğlum.Bu puzzle'ın markası da Trefi.İçinde yapıtırıcısı yok ama parçaları kaliteli,hiç yıpranmadılar.Bunu yapıştırmak için de
Art Puzzle diye bir yapıştırıcı kullandım.
Bir de benden tavsiye,çocuklarınızı mutlaka puzzle yapmaları yönünde teşvik edin.Ve mümkünse birlikte yapın.Benimki henüz çok ufak ama hele bir büyüsün birlikte ne güzel puzzlelar yapacağız inşallah.Çünkü insan puzzle yaparken hiç olmadığı kadar rahatlıyor,zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor ve kafasındaki tüm sorunlardan uzaklaşıp sadece yaptığı işe odaklanıyor.Ve eğer benim gibi sonradan çerçeveletip de asabileceğiniz bir model seçerseniz sonradan da evinizin herhangi bir yerine asabilir ya da sevdiğiniz birine hediye edebilirsiniz.Elbette bu kadar emekten sonra içiniz elverirse hediye etmeyi.

5 yorum:

Banu Karagil Dalaman dedi ki...

Bende çok seviyorum puzzle yapmayı ama yaparken çok yer kaplıyor. Gelince görürsün, bende mutfağıma astım bir tane, bir tanede yolda bitireceğim inşallah.

Adsız dedi ki...

Bendeee hele bir puzzle yapmıştım 3 kez bozuldu içim şişti sorma 1,90 boyu düşün halimi :( 2si süpermiş çok sevimli tam 23 nisan tadında nice ayramlar arkadaşım bu arada :)

Adsız dedi ki...

Bende çocukken çok yapardım yap-boz. O zevk alırdım ama büyünce hiç yapmadım. Çevremdekiçoğu kişilerden duyuyorum çok zevkli olduğunu. Oğluma da bir çok yap-boz alıyorum, dediğin gibi en iyi marka "educa". Çokda keyif alıyor yap-boz yapmaktan benim oğlum. Bnede en kısa zamnda kendime bir adet alayım. Once 500 ile başlayayım demi :)

Sevgilerimle

Cafe Gusto dedi ki...

Yaseminciğim bende puzzle yapmayı çok severim hatta bloğumda yayınlamıştım puzzlelarımı..Puzzle yapanların son derece sabırlı insanlar olduğunu düşünüyorum...sevgiler...

Unknown dedi ki...

puzzle markaları bu sitede verilmiştir "en iyi puzzle markası", ayrıca verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.

Google